Drijvend Park vergroot leefbaarheid binnenstad Rotterdam

Een innovatief en duurzaam concept voor een drijvend park moet een grote bijdrage leveren aan de leefbaarheid van de Rotterdamse binnenstad. De partijen KCAP Architects & Planners, Royal HaskoningDHV en Emergo presenteerden deze week het plan aan de gemeente Rotterdam.

Volgens het plan kan het drijvende park binnen vijf jaar worden gerealiseerd, met een private financiering. Gaat de gemeente akkoord, dan krijgen het centrum, de Kop van Zuid en de wijk Feyenoord er 15000 vierkante meter groen, 30000 vierkante meter parkeerplaatsen en 17000 vierkante meter voor leisure-functies zoals ijsbanen bij.

Groene impuls
De groene impuls zou als geroepen komen: op dit moment heeft de Rotterdamse binnenstad een groot tekort aan ruimte en groen. In de grote Rijnhaven ziet het consortium de oplossing. Marco Huibrechtse van initiatiefnemer Emergo: “Het is fantastisch als een idee realiteit wordt. Hiermee zetten we de eeuwenlange Nederlandse traditie voort om van water land te maken.”        

Werkgelegenheid en leefbaarheid
Daarnaast moet het concept een positieve impuls geven aan de werkgelegenheid: het drijvende park en de daarop aanwezige functies moet werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Eugene Grüter, directeur Royal HaskoningDHV: “De Rotterdammers krijgen er een nieuwe ontmoetingsplek bij. Dit drijvend park is niet alleen een innovatieve oplossing voor het ruimtegebrek maar verbetert ook de leefbaarheid van de stad.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Royal HaskoningDHV