Versnelde groene revolutie door financiering consument

Danny Kenny, succesvolle cleantech ondernemer en oprichter van Sungevity, is keynotespreker op het congres The Solar Future 2013. Sungevity staat bekend als bedrijf dat duurzame energie promoot en afhankelijkheid van fossiele brandstoffen wil verminderen.

Sinds de oprichting van Sungevity in 2007 heeft de organisatie een leaseconcept voor zonnepanelen in de markt gezet. Consumenten kunnen een set zonnepanelen leasen, zonder een voorinvestering te doen. Het doel van deze financieringsvorm is om bij te dragen aan een versnelling van de groene revolutie.  

Belang
Edwin Koot, directeur van The Solar Future-organisator Solarplaza, onderstreept het belang: “Financieringen zijn absoluut een belangrijke motor. Het is alleen nog wachten op het moment dat ook in Nederland het leaseconcept wordt ingevoerd. Gelukkig zijn er ook nu al goede financieringsmogelijkheden in Nederland. Zo biedt het bedrijf GreenLoans groene leningen voor consumenten die een zonne-energie systeem willen aanschaffen.” Koot noemt GreenLoans een geweldig initiatief, “dat de revolutie zeker zal versnellen”.

Groene leningen
GreenLoans, onderdeel van ABN Amro Bank, is op dit moment het enige bedrijf in Nederland dat groene leningen aanbiedt. Hiermee kunnen huiseigenaren de aanschaf en installatie van onder andere zonnepanelen en zonneboilers financieren. Volgens GreenLoans is de regeling vooral geschikt voor mensen die groen willen investeren, maar financieel hulp nodig hebben.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links