Bewoners renovatiewoningen kiezen zelf opties  

Bewoners van renovatiewoningen in Krimpen aan de Ijssel mogen zelf opties kiezen voor hun woning. De optiemogelijkheden zijn te bekijken in een modelwoning aan de Burgemeester Aalberslaan 45. Doel van de opzet is om de renovatie aansluit bij de wensen van zoveel mogelijk bewoners.

Woningcorporate Quawonen startte in juni met de grondige renovatie van 240 woningen in de omgeving Burgemeester Aalberslaan en omgeving Meidoornstraat. De corporatie selecteerde SCoop, een samenwerking tussen Hemubo, Rudy Uytenhaak architectenbureau, Cauberg Huygen en KCP om de woningen te renoveren. Bij dit proces staan de wensen van bewoners centraal.

Opties
Tijdens persoonlijke gesprekken met bewoners vertelt SCoop over de renovatiewerkzaamheden en geeft de mogelijkheid om opties te kiezen. De opties variëren van kleur en afwerking tot aan grote verbeteringen als een dakkapel, uitbouw of zonnepanelen op het dak. Als er voor een verbetering aan de woning wordt gekozen, dan betalen bewoners een huurverhoging.

Energiezuiniger
Daarnaast worden de woningen energiezuiniger dankzij een hoogwaardig isolatiepakket voor de gevel, het isoleren van het dak en nieuwe kozijnen met extra isolerend, driedubbel glas. Verder wordt de begane grondvloer vervangen en geïsoleerd, wordt de cv-installatie vervangen en komt er vraaggestuurde mechanische ventilatie.

Onderdeel van Slim & Snel
Het renovatieproject in Krimpen aan de Ijssel is onderdeel van Slim & Snel, een experiment van Platform 31 om jaren’60/’70-woningen duurzaam en betaalbaar te renoveren.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Energiesprong | Platform31