Initiatief Goese Proeftuin van start

Heijmans ondertekende op 1 mei de samenwerkingsovereenkomst ‘Goese Proeftuin’, samen met partners DELTA, Woningstichting RWS, DELTA Netwerkbedrijf en projectontwikkelaar Marsaki. Heijmans meldt dat men is gestart met de woningbouw in de proeftuin.

De Goese proeftuin moet ruimte bieden aan een aantal slimme energieconcepten en is onderdeel van een landelijk initiatief van vijf proeftuinen, opgestart door het Smart Energy Collective. Volgens Heijmans past de proeftuin in de ambitie om duurzame en energieneutrale woningen te realiseren. De organisatie noemt het initiatief een mooie manier om bewoners mee te nemen in de transitie naar duurzame energie.

Eind april kregen bewoners in Goes West slimme meters en een energie management systeem aangeboden. Het initiatief is inmiddels van start en de toekomstige bewoners hebben op ludieke wijze een officiële handdruk op de eerste paal gezet.

Smart Energy Collective
Smart Energy Collective gaat de toepassing van intelligente energiesystemen concreet in praktijk brengen op vijf locaties, bij vijf verschillende soorten gebruikersgroepen, verspreid over Nederland. Zo ontstaat een realistisch beeld van hoe de slimme netten en diensten zich in verschillende omstandigheden gedragen.

De vijf projecten zijn:

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Heijmans