Intensieve samenwerking bij omvangrijk onderhoudsproject

Dura Vermeer Bouw Heyma en Heembouw starten binnenkort met de realisatie van een groot onderhoudsproject van 252 woningen, inclusief energiebesparende maatregelen in de Tuinstadwijk in Leiden. Het project is door de twee organisaties in samenwerking uitgewerkt en voorbereid.

De uitvoering van het onderhoudsproject start 10 juni en zal volgens Heembouw in één gezamenlijke bouwstroom plaatsvinden. Het project wordt uitgevoerd in opdracht van woningcorporatie de Sleutels. De partijen hebben voor de samenwerking een VOF opgericht, waarbij er in de taakverdeling sprake is van een mix tussen beide partijen.

Voordelen
Opdrachtgever de Sleutels, Dura Vermeer, Heembouw, Van Schagen Architekten en de andere ketenpartners noemen de voordelen van de samenwerking evident. Speerpunt is de intensieve samenwerking in de voorbereidingsfase; dit zorgt niet alleen voor een soepele uitvoering maar beperkt de overlast voor de bewoners tot een minimum.

Werkzaamheden
De VOF zal verschillende werkzaamheden uitvoeren, waaronder het noodzakelijk onderhoud aan het casco van de woningen en het aanbrengen van energiebesparende maatregelen. Laatstgenoemde moet leiden tot een verbetering van het energielabel van F/G naar label C/D. Heembouw meldt dat de eerste twee woonblokken (zestien woningen) vóór de bouwvak worden aangepakt en dat het totale project in mei 2014 is afgerond.

Foto: (vlnr): Peter Lammertink, directeur Heembouw Holding, Gerda van den Berg, directeur bestuurder De Sleutels en André Köster, directeur Dura Vermeer Bouw Heyma.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dura Vermeer Groep NV