Prijsvraag voor slimme projecten en concepten

19 september 2013

Stichting Slimbouwen heeft het Keurmerk Slimbouwen gelanceerd en start met een prijsvraag voor slimme projecten, concepten en producten.

Onlangs schreef de Stichting Slimbouwen de wedstrijd uit ‘Slimste item van 2013’. De jury werd flink verrast door de enorme verscheidenheid aan inzendingen. Daarom is door de stichting besloten om per categorie - Slimbouwen Project, Slimbouwen Concept en Slimbouwen Product - een winnaar uit te roepen. De termijn voor indienen is daarmee uitgesteld naar maandag 15 juli.

De projecten, concepten en producten worden beoordeeld op basis van een zogenaamde ‘FRED’-model:  Flexibel, Reduceert footprint, Efficiënt, Duurzaamheid. Geïnteresseerden die met hun item voldoen aan deze kernwaarden en mee willen dingen naar de prijs kunnen zich vóór maandag 15 juli aanmelden.

Deelnemers aan de prijsvraag mogen een jury bestaande uit Prof. Dr. Ir. Jos Lichtenberg (voorzitter expertcommissie), Dr. Ir. Elma Durmisevic (TU Twente, 4D architects), Dr. Ir. Haico van Nunen (Bouwhulp Groep) en Ir. Monique Blacha (Stichting Slimbouwen) versteld doen staan van hun initiatief. Aan de hand van het benchmarksysteem beoordeelt de jury welke items het beste voldoen aan FRED en wie zich winnaar mag noemen.

Prijs
De winnaars ontvangen – naast de eeuwige roem – een mediapakket. Hierin wordt een artikel geschreven over het project, concept of product. Per prijs worden de bijbehorende media geselecteerd en benaderd. Daarnaast ontvangen de winnaars drie foto’s van een topfotograaf die voor eigen doeleinden gebruikt kunnen worden.

Met Fred op excursie
De bekendmaking van de winnaars vindt plaats tijdens de Slimbouwen Keurmerk Excursie op donderdag 19 september. Deze dag vindt er een verrassende tocht plaats langs een keur aan innovatieve en slimme projecten, concepten en producten. Voor leden van de Stichting Slimbouwen is deelname aan deze excursie gratis, niet-leden betalen € 99. Meer informatie is te vinden op de website van Slimbouwen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links