Energetische verbeteringen bij renovatieproject Middelburg

Meer dan veertig woningen in Middelburg zijn gerenoveerd met energetische verbetering. De uitvoering van de renovatie was in handen van Nuon Isolatie B.V. Thermecon en Burgh Haamstede, met als opdrachtgever Woongoed Middelburg.

Verdeeld over 16 blokken bestaan de systeemwoningen aan het Prinses Marijkeplein uit 42 eengezinswoningen en 84 duplexwoningen. Deze zijn als stroken verkaveld en staan grotendeels in dezelfde richting. De opzet van de wijk wordt versterkt door de toepassing van uitgesproken en karakteristieke kopgevels met siermetselwerk.

Verlaging energieverbruik
Een van de doelen bij de renovatie was het realiseren van een verlaagd energieverbruik. Sto Isoned BV leverde twee producten om de labelsprong van gemiddeld D/E naar B te realiseren. De woningen werden geïsoleerd met StoTherm Classic (gevelisolatiesysteem) met sierpleister Stolit K1.5.

Op de kopgevels is gekozen voor een metselwerkafwerking. Tijdens de transformatie is aandacht besteedt aan het behoud van de oorspronkelijke architectuurtaal. Architectenbureau Bouwhulpgroep heeft de beeldtaal versterkt op de plekken waar het nodig was.

Toekomstwaarde
Sto Isoned BV vertelt dat de wijk, dankzij de renovatie, weer toekomstwaarde heeft gekregen. Met de energiebesparende maatregelen zijn de woningen voorbereid op de toekomst en bewoners kunnen genieten van een flinke kwaliteitssprong.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Sto Isoned bv