Eerste BREEAM-NL Gebiedsontwikkeling certificaat uitgereikt

Het eerste BREEAM-NL Gebiedsontwikkeling certificaat is door Stefan van Uffelen, directeur Dutch Green Building Council, uitgereikt aan OMALA NV voor het project Airport Garden City. De uitreiking vond plaats op 4 juni tijdens de PROVADA.

Airport Garden City beslaat een gebied van 660 hectare tussen Amsterdam-Lelystad Airport en de A6. De komende twintig jaar wordt hier gebouwd aan een hoogwaardig en duurzaam bedrijvenpark, met ruimte voor onder andere natuur en duurzaam bouwen. Stefan van Uffelen noemt de uitreiking van het eerste Gebiedsontwikkeling certificaat een primeur: “OMALA is de eerste duurzame gebiedsontwikkeling die onafhankelijk getoetst en beoordeeld is.”

‘Meer dan een paar windmolens’
Eric Snijders, directeur van OMALA, vertelt over het certificaat: “Met BREEAM-NL kunnen we nationaal en internationaal glashelder communiceren over de hoge duurzaamheidsambitie van dit project. Duurzaamheid is voor deze gebiedsontwikkeling meer dan een paar windmolens in de tuin of zonnepanelen op het dak. Het project is tot in zijn kern duurzaam doordacht.” Snijders noemt onder andere het ruimtegebruik, het waterbeheer en de energiebalans als punten die zijn meegenomen.

Airport Garden City wordt tussen nu en 2030 ontwikkeld. Dennis Meerburg, duurzaamheidsverantwoordelijke bij OMALA, vertelt: “Wij bekijken het gebied tijdens de gehele levensduur, want ook na tien of twintig moet het voor bedrijven en hun medewerkers nog steeds een aantrekkelijke plek zijn. In onze ogen ben je pas echt duurzaam bezig als je een gebied ook op lange termijn leefbaar en waardevol houdt.”

Foto (door Basak Karabulut): (vlnr) Jos Schild (RoyalHaskoningDHV), Dennis Meerburg (OMALA), Eric Rijnders (CEO OMALA), Stefan van Uffelen (directeur DGBC) en Djacco van den Bosch (Soeters van Eldonk Architecten)

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dutch Green Building Council