Jaarverslag woningcorporatie onthult positieve resultaten

Woningcorporatie QuaWonen verbeterde in 2012 bijna driehonderd woningen naar energielabel B en bouwde 154 nieuwe woningen. Dit blijkt uit het jaarverslag dat de corporatie heeft uitgebracht.

Directeur-bestuurder Rob van der Broeke is tevreden over de resultaten en de manier waarop zijn corporatie zich heeft ingezet: “Ondanks de politieke en economische situatie is het ons gelukt om bijna het hele jaarplan uit te voeren. Daar ben ik best trots op.”

Belangrijkste taak
Volgens de corporatie blijft de belangrijkste taak ‘het huisvesten van mensen die moeilijk slagen op de vrije markt’. In 2012 ging 97% van alle vrijgekomen sociale huurwoningen naar huishoudens met een inkomen tot €34.085.

Energielabel B
Het energiezuiniger maken van woningen stond hoog op de agenda. In totaal werd er in 2012 €624.000 geïnvesteerd om 298 woningen naar een gemiddeld energielabel van B te brengen. QuaWonen vertelt dat voor alle projecten samen 95 procent van de bewoners instemden met de maatregelen. Deze bewoners profiteren nu van een lagere energierekening en een comfortabele woning.

Toekomst
In de toekomst wil de corporatie vaker renoveren in plaats van slopen en nieuw bouwen. Het project Slim & Snel in Krimpen aan den IJssel wordt door de corporatie gezien als het eerste grote renovatieproject. 240 woningen in de wijk Kortland worden grootschalig opgeknapt en verbeterd naar energielabel A++.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links