Hergebruik bouwmateriaal bij herontwikkeling kantoor

Het huidige kantoor van Rabobank Nederland in Eindhoven maakt plaats voor een duurzaam pand, dat aansluit op de hedendaagse en toekomstige behoeften van medewerkers. OVG Real Estate en MAB Development – onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep -  voeren de herontwikkeling uit, in de periode 2013 – 2016.

Het vernieuwde kantoor krijgt een breed aanbod aan faciliteiten, variërend van concentratieplekken tot ontmoetingsplekken, met ruimtes voor onder andere presentaties en workshops. Circa tweeduizend medewerkers krijgen 1500 werkplekken, in een werkomgeving toegespitst op het Nieuwe Werken.

Hergebruik
Bij de herontwikkeling vindt zoveel mogelijk hergebruik van bouwmateriaal plaats; de focus ligt op energie-efficiëntie. Men koos voor het behoud van de locatie vanwege de centrale ligging, kostenefficiency en de wens om leegstand te voorkomen. In overleg met de gemeente Eindhoven wil Rabobank Nederland samen met ontwikkelcombinatie OVG/MAB de verbinding tussen Woensel-Zuid, centraal station en het centrum van Eindhoven aantrekkelijker en toegankelijker maken.

Eerste fase
De ontwikkeling vindt gefaseerd plaats, waarbij de eerste fase de sloop van de kantoortoren en nieuwbouw op dezelfde plek omvat en naar verwachting in september 2013 start.  Het nieuwe kantoor van Rabobank Nederland aan Fellenoord zou in 2016 klaar moeten zijn. Medewerkers zouden dan vanaf 2017 kunnen werken in het nieuwe pand.

Tijdens de herontwikkeling worden de medewerkers in de laagbouw gehuisvest. Op het moment dat de medewerkers de laagbouw verlaten (in 2017) kan men pas starten met de herontwikkeling van dat deel van de kantoorlocatie.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door EDGE Technologies