Herontwikkelingsplannen Noordelijk Havenhoofd gepresenteerd

VolkerWessels Vastgoed presenteerde onlangs, samen met Scheveningse ondernemers verenigd in het viscluster, de plannen voor de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd. De partijen hebben samen een businessplan opgesteld, waaruit de haalbaarheid voor gebiedsontwikkeling blijkt.

Het gebied in kwestie wordt de komende jaren getransformeerd tot een modern, duurzaam bedrijventerrein. Een aantal functies moeten strand en visserij gaan verbinden, zoals een nieuwe vestiging van Simonis bij de entree van het gebied. Er komt een publiekstrekker rond het thema vis en Noordzee, dat FISH gaat heten. In FISH worden verhalen over de visserij beleefd en verteld, met behulp van enorme schaalmodellen van schepen.

Duurzaam bedrijventerrein
Johan van Nieuwenhuijzen, directeur United Fish Auctions vertelt: “Vis staat op het Noordelijk Havenhoofd centraal, met als motto: ‘vandaag aangevoerd is vandaag in het schap.’ Om nog beter in te kunnen spelen op de vraag van de consument naar gezonde versproducten, duurzaam gevangen en dagelijks aangevoerd. Daar hoort, naast een moderne vloot, ook een modern en duurzaam bedrijventerrein bij. Met deze herontwikkeling wordt daarop ingespeeld, zodat het mogelijk is het succes ook in de toekomst voort te zetten en uit te bouwen.”

Verankeren
Wethouder Marnix Norder (stadsontwikkeling) is onder de indruk van het plan dat is opgeleverd: “Het plan zal de visserij nog steviger verankeren op Scheveningen, waarbij zij ook kansen ziet om met publiekstrekkers de vis bij een groter publiek over het voetlicht te brengen. Ik ben ervan overtuigd dat dit – samen met plannen voor het Norfolkterrein en de rest van de haven ertoe zal bijdragen dat het rondje Haven echt een ‘must’ wordt bij een bezoek aan Scheveningen. Het plan betekent, naast het verbinden van strand en visserij, meer werkgelegenheid en een economische versterking van de havenfunctie.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door VolkerWessels Vastgoed