Officiele opening getransformeerde kantoorsilo

Het nieuwe kantoor van Rothuizen Architecten Stedenbouwkundigen in Middelburg wordt door minister Stef Blok op maandag 8 juli officieel geopend. Het betreft een voormalige graansilo aan de Kleverskerkseweg 49, die een ingrijpende gedaanteverwisseling onderging. Eerder ontving Rothuizen de PassiefBouwen Award 2012 voor de transformatie.

Rothuizen nam het initiatief voor het nieuwe kantoor, dat staat voor behoud en verduurzaming van een uniek stuk industrieel erfgoed. Vorig jaar gaf Ben de Reu, gedeputeerde van de Provincie Zeeland, het startschot voor de verbouwing van de graansilo uit 1963.

Passief Bouwen
De verbouwing ging uit van de principes van Passief Bouwen, waarbij een extreem laag energiegebruik gekoppeld wordt aan een hoge kwaliteit van leef- en werkklimaat. Om dit te bereiken wordt zoveel mogelijk zonne- en windenergie ingezet. De silo is het eerste kantoor in Nederland met de certificaten ‘ontwerp volgens Passief Bouwen’ en ‘gebouwd volgens Passief Bouwen’, beide uitgereikt door de Stichting Passief Bouwen. Meer informatie over de juryuitspraken inzake de uitreiking vindt u in dit document.

BouwMeesterPro
De silo is gerealiseerd volgens de ‘BouwMeesterPro’-methode. Deze aanpak richt zich op een optimale prijs-/kwaliteitsverhouding, met volledige ontzorging van de opdrachtgever. Sinds oktober 2012 zijn er in het pand ongeveer 25 medewerkers aan het werk. Zij werken in ateliers die zijn ingericht volgens het Nieuwe Werken, gericht op optimale communicatie in een aangenaam en gezond werkklimaat.

Boekuitreiking
Aan het bijzondere karakter van de vernieuwde silo is een boek gewijd, waarvan het eerste exemplaar na de officiële opening wordt uitgereikt. Het boek zal daarna ook te koop worden aangeboden. Minister Blok zal in zijn openingswoord onder meer ingaan op de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt.

Foto door: Ruden Riemens

Deel dit artikel

permalink