Hoge energiebesparing bij nieuwbouw kantoor  

Bouwcombinatie Aqua Redivivus heeft recentelijk de aannemingsovereenkomst ondertekend voor de nieuwbouw van het kantoor van KWR Watercycle Research Institute in Nieuwegein. De opdracht voor partijen Van Wijnen, Kuijpers, Alkondor en Mourik heeft een waarde van ongeveer dertien miljoen euro.

Het nieuwe kantoorgebouw van KWR, onderzoeksinstituut van tien Nederlandse drinkwaterbedrijven, krijgt een bruto vloeroppervlak van circa 6.200 vierkante meter. Een driejarig contract voor beheer en onderhoud is een optioneel onderdeel van de opdrachtverlening.

Professor Wim van Vierssen, directeur van KWR, vertelt over de samenwerking met Aqua Redivivus: “Ze [Aqua Redivivus] onderscheidden zich vooral door de mate van inleving in het project en de aansluiting bij de vraag van KWR. Dit moet bijdragen aan een zeer succesvol project en mooi functioneel gebouw”, aldus KWR-projectleider Mireille Henst.

Energiebesparing van zestig procent
Het kantoor moet een modern, multifunctioneel gebouw worden, dat voldoet aan de laatste eisen op het gebied van duurzaamheid en landschappelijke inpassing. Duurzaamheid is een van de leidende principes in het pand; zo wordt er wel zestig procent op energie bespaard, onder andere door het toepassen van een warmte/koudeopslag, watervrije urinoirs, zonnepanelen en energiezuinige apparatuur. Daarnaast bespaart men in het nieuwe kantoor voor dertig procent op water en wordt er zestig procent minder water op het riool geloosd.

De bouwvoorbereidingen voor het pand starten in juni 2013 en in november 2013 gaat de eerste paal in de grond. Naar verwachting vindt de oplevering eind 2014 plaats. Na de oplevering en verhuizing wordt het bestaande kantoorgebouw van KWR gesloopt.

Foto: ondertekening van aannemingsovereenkomst. Van links naar rechts: William Swinkels, directeur Kuijpers Centrale Projecten, prof. Wim van Vierssen, directeur van KWR en John van Mourik, bedrijfsleider van Van Wijnen Oost B.V. 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links