Contractondertekening voor herontwikkeling Natlab

Arup ondertekende samen met cepezed onlangs de ‘total engineering’-opdracht voor de herontwikkeling van het voormalig natuurkundig laboratorium Natlab. Het lab wordt herontwikkeld tot de nieuwe huisvesting van de opleiding SintLucas Eindhoven.

De total engineering-opdracht werd aan het team, geleid door Arup, gegund. Volgens Arup is in het ontwerp het complete pakket van architectuur, constructies, installaties, akoestiek en bouwfysica opgenomen, samengebald in een functionele, duurzame esthetiek. De bouw van het pand moet voltooid zijn in 2015.

Renovatie en nieuwbouw
Het nieuwe gebouw in Eindhoven bestaat deels uit renovatie, namelijk 6500 vierkante meter voormalig laboratorium. Daarnaast bestaat het pand uit nieuwbouw, dat 8000 vierkante meter omvat. Als ambities hebben Arup en cepezed om een inspirerende leeromgeving voor creatieve jongeren te creëren.

Creative community
Door te verhuizen naar de nieuwe locatie wil SintLucas de ontwikkeling tot 'creative community' bevorderen in een omgeving die voldoet aan de eisen van het hedendaagse onderwijs. De verhuizing draagt bij aan het doel van SintLucas om de positie in de top 5 van scholen van Nederland te behouden.

Foto: door cepezed

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Arup