Kennisaanbod bij officiële opening passief kantoor

Recentelijk vond de officiële opening van de Graansilo in Middelburg plaats, waarbij minister Stef Blok aanwezig was. De Graansilo is ingrijpend getransformeerd naar een passief kantoor. Tijdens de opening ontving minister Blok een aanbod van Chris Zijdeveld, oprichter van stichting PassiefBouwen, om zijn kennis over de bouwmethodiek te vergroten.

Tijdens zijn speech bood Zijdeveld aan om ambtenaren uit te nodigen voor de cursus ‘Passief Bouwen, op weg naar energieneutraal bouwen’. Daarin wordt onder meer duidelijk gemaakt dat het ‘goedpraten’ van een niet optimaal casco met overvloed aan PV panelen niet de juiste insteek is.

Daarnaast vertelde Zijdeveld een managementbriefing te willen verzorgen voor minister Blok en zijn hoogste ambtenaren. Deze briefing zou een verdere bijdrage kunnen leveren aan het ‘op gang brengen van de bouw‘.

Ingrijpende transformatie
De voormalige graansilo aan de Kleverkerseweg 49 in Middelburg onderging een ingrijpende transformatie naar een passief kantoor. Dit is het eerste passief kantoor in Nederland, dat de certificaten ‘Ontwerp volgens Passief Bouwen’ en ‘Gebouwd volgens Passief Bouwen’ ontving. Het initiatief voor de realisatie werd genomen door Rothuizen Architecten Stedenbouwkundigen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Stichting PassiefBouwen.nl