Onderhoudsoperatie pakt isolatie gebouwschil aan

Een groot onderhoudsoperatie van 270 appartementen en 15 portiekflats in de wijk Weezenhof moet bewoners een flinke besparing bezorgen op hun energierekening. Bij de opknapbeurt wordt de isolatie van de gebouwschil aangepakt met behulp van een systeemoplossing.

Recentelijk werd de tweede fase van het groot onderhoud van de Weezenhof ingezet. Plegt-Vos Bouwgroep is verantwoordelijk voor het vernieuwen van de bouwschil, waarbij alle bouwdelen aan bod komen: gevel, kozijn, balkon, dak- en hekwerk. De gevelbekleding wordt volledig verwijderd en de balkons krijgen een glazen doorkijk.

Systeemoplossing
Voor de opbouw van de nieuwe gevel kozen woningcorporatie Talis en architect Oosterhout voor het innovatieve gevelisolatie-concept ‘Systeemoplossing Powerwall van Recticel Insulation. Projectleider Janssen van Talis vertelt over het product: “Het is een totaaloplossing. Van essentieel belang voor ons was dat de isolerende schil om de flats met dit systeem niet onderbroken wordt. Daardoor kan ook de gevelbekledingsplaat uiteindelijk superstrak worden aangebracht en zal de complete gevel uiteindelijk optimaal isoleren.”

Bouwkundige oplossingen
In het kader van de renovatie werd in overleg met architectenbureau Pieter Oosterhout Bureau voor Architektuur BNA kozen voor bouwkundige oplossingen. Architect Pieter Oosterhout vertelt: “Ik heb het niet gezocht in moeilijke installaties. Eigenlijk is de oplossing gemakkelijk: je moet zorgen dat de energie in de gebouwen blijft. Daartoe moet de gebouwschil aangepakt worden. Goed isoleren dus.”

Johan Janssen vult aan: “Het isolatiepakket dat wij uiteindelijk gekozen hebben, gaat een gebouwleven mee. Ik ben er zeker van dat wij met dit pakket zeker vijftig tot zeventig jaar vooruit kunnen.”

Het onderhoudsproces van de gestapelde hoogbouw in de Dukenburg-wijk Weezenhof vereist een investering van 12 miljoen euro. Het werk is in 2012 al gestart; toen kregen alle huurders van de flat een nieuwe, eigen HR-ketel. Bovendien werden hun waterleidingen vervangen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Recticel Insulation