Grote investering voor bedrijfspand met gezond binnenklimaat

Met de bouw van een compleet nieuw duurzaam bedrijfspand aan de A28 is dertien miljoen euro gemoeid. Het pand krijgt de naam ‘Air Experience Center’ en wordt energiezuinig, met een gezond binnenklimaat.

De start van de bouw van het nieuwe kantoorpand voor organisatie Brink Climate Systems werd officieel ingeluid door Burgemeester Alssema en Johan van Renselaar, algemeen directeur van Brink Climate Systems. Het nieuwe bedrijfspand wordt duurzaam en voorzien van alle gemakken voor het personeel.

Van Renselaar vertelt over het nieuwe pand: “Ons nieuwe thuis wordt helemaal Brink-proof”. Als speerpunten noemt hij de energiezuinigheid, het gezonde binnenklimaat voor medewerkers en klanten. Het magazijn, Research and Development en het kantoor worden samen in één duurzaam pand ondergebracht. De naam Air Experience Center refereert naar het gezonde, comfortabele binnenklimaat in het nieuwe pand en naar de demonstratieruimte, waar klanten de daarvoor gebruikte systemen kunnen ervaren. 

Gestart
De bouw van het pand is officieel gestart op 10 juli. In totaal omvat de nieuwbouw 14.500 vierkante meter. Bouwbedrijf Nieuwenhuis uit Rijssen is verantwoordelijk voor zowel het ontwerp als de uitvoering van het project. Naar verwachting wordt het pand in de zomer van 2014 in gebruik genomen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Brink Climate Systems