Snelle uitrusting kant-en-klare energie-installatie

Woonzorgcomplex Hushoven is uitgerust met een kant-en-klare duurzame energie-installatie. Het innovatieve systeem, dat de naam ONE: Own New Energy draagt, werd binnen één dag geïnstalleerd.

Het woonzorgcomplex Hushoven bevat 81 zorgappartementen, drie groepswoningen en een grand-café annex ontmoetings- en activiteitenruimte. De bouw van het woonzorgcomplex wordt uitgevoerd in opdracht van Wonen Limburg. Dubotechniek Bedrijven – onderdeel van VolkerWessels – installeerde de energie-installatie in opdracht van aannemersbedrijf Louis Scheepers.

Ontwikkeling
De ONE is ontwikkeld met in het achterhoofd de ambitie om enerzijds zelf duurzame energie op te wekken en anderzijds de installatie- en energierekening te verlagen. In het complex Hushoven moet de ONE voor een optimaal binnenklimaat garant staan. Daarnaast moet het systeem zorgen voor warmte in de winter, koeling in de zomer en voor het warm tapwater.

Volgens Dubotechniek Bedrijven behaalt men hoge rendementen met de ONE en worden faalkosten gereduceerd tot vrijwel nihil. Begin 2013 werd de installatie al geplaatst bij het hoofdkantoor van Scania Benelux. De vooraf gestelde rendementsberekeningen worden ruimschoots behaald.

Deel dit artikel

permalink