Renovatieconcepten in Wageningen voor energieneutrale huizen

Coalities van bouwers ontwikkelden drie verschillende renovatieconcepten om huizen energieneutraal te maken. Het gaat om jaren 70-woningen in de Wageningse wijken De Weiden, De Roghorst en De Hoef. Op 4 juli jongstleden presenteerden de coalities hun plannen aan bewoners van de wijken.

De renovatieconcepten zijn door de coalities samen met mensen uit de wijk ontwikkeld. De aanpak levert nieuw ideeën op, zoals een grote hout-pelletkachel voor verwarming en warm water in de wijk. Bewoners van de wijken zijn enthousiast over de concepten: “Ik wil het wooncomfort voor mezelf verhogen en ik vind het belangrijk om op deze manier een bijdrage te leveren aan de duurzaamheid van de wereld. Het gaat veel verder dan ik gedacht had, maar het ziet er heel mooi uit.”

Kostenplaatje
De bewoners vertellen over het kostenplaatje van de ingrepen: “Het hele huis wordt aangepakt, zodat je in één keer klaar bent en er een groot voordeel te boeken is. Als de woonlasten maar kortere tijd toenemen, heb ik er dat er zeker voor over.” Meer beeldmateriaal is te vinden op de website van Energiesprong.

Ondersteuning
Wageningen is een van de zes gemeenten in Nederland die door het programma Lokaal alle lichten op Groen ondersteund wordt. Lokaal alle lichten op Groen wordt door Energiesprong|Platform31 uitgevoerd voor het ministerie van Wonen en Rijksdienst.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Energiesprong | Platform31

Links