Documentaire neemt BREEAM onder de loep

Een documentaire neemt kijkers mee in de wereld van het duurzaamheidslabel BREEAM. In de film komt onder andere de meerwaarde van deze certificering aan bod en wordt duidelijk gemaakt hoe dit keurmerk wordt toegepast bij de renovatie van woningen.

In de documentaire komen ervaringsdeskundigen aan het woord in interviews en krijgen pioniersprojecten ruim de aandacht. Dura Vermeer geeft kijkers een indruk van wat er technisch en organisatorisch allemaal bij komt kijken om een BREEAM-certificaat te behalen.

Onder de loep
Daarnaast wordt de Caaien, een woningbouwproject met BREEAM-certificaat, onder de loep genomen. Verder komt ter sprake op welke onderdelen de certificering verder ontwikkeld kan worden. Naast de film zijn de BREEAM-projecten van Dura Vermeer gebundeld in een speciale brochure, waarin onder andere het hoofdkantoor en productiehal Lely aan bod komt.

In de tweede week van oktober 2013 verschijnt de eerste editie van het BREEAM-NL Magazine, een coproductie van de Dutch Green Building Council en Kennisplatform Duurzaam Gebouwd. Lezers van het gloednieuwe blad worden meegenomen op een reis langs opzienbarende BREEAM-NL projecten, waarbij betrokken partijen middels interviews uitgebreid aan het woord komen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dutch Green Building Council