Ondertekening overeenkomst integraal ontwerp en uitvoering

In mei 2013 werd gestart met de vooropdracht voor engineering van de parkeergarage en Plaza Fase 2 op de Campus Woudestein in Rotterdam. Naar verwachting worden de parkeergarage en de Plaza in april 2015 overgedragen.

De overeenkomst voor het integraal technisch ontwerp en de uitvoering werd ondertekend door Erasmus Universiteit Rotterdam en BAM. De parkeergarage biedt ruimte aan 386 parkeerplaatsen en heeft een omvang van 9000 vierkante meter. BAM omschrijft de inrichting van het gebied boven de garage als ‘een groene boulevard die een verbinding vormt tussen het park-deel van de Campus en de stedelijke bebouwing van de universiteit’.

Sinds mei 2013 is BAM Combinatie Campus Woudestein, bestaande uit BAM Utiliteitsbouw regio Rotterdam en BAM Civiel Zuidwest uit Breda, gestart met de vooropdracht voor de engineering. In oktober 2013 gaan de eerste damwanden de grond in, terwijl de parkeergarage en de Plaza naar verwachting in april 2015 worden overgedragen aan de Erasmus Universiteit.

Aansluiting
Deze fase sluit aan op de design-and-construct-opdracht van Fase 1 die BAM in november 2012 heeft opgeleverd.
Het vloeroppervlak van de totale parkeergarage bedraagt uiteindelijk ca. 25.000 m² bvo met totaal 1.022 parkeerplaatsen inclusief twintig mindervaliden-plaatsen en veertien plaatsen voor motoren.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door BAM Bouw en Techniek