Ketensamenwerking voert onderhoudsproject uit   

Begin juni startte een groot onderhoudsproject van in totaal 252 woningen in de Leidse Tuinstadwijk. Tijdens het onderhoud worden energiebesparende maatregelen doorgevoerd, om een verbetering van het energielabel mogelijk te maken. Op donderdag 18 juli 2013 worden de eerste twee blokken woningen opgeleverd.

Het project wordt uitgevoerd door de VOF Tuinstadwijk, een ketensamenwerking tussen Dura Vermeer Bouw Heyma en Heembouw, in opdracht van woningcorporatie de Sleutels. Binnenkort worden de eerste twee blokken, elk bestaande uit acht panden, opgeleverd bij een speciale bijeenkomst. Bij deze bijeenkomst zijn bewoners, opdrachtgever, voorlieden van alle co-makers en het projectteam van de Tuinstadwijk aanwezig.

De werkzaamheden aan de woningen waren ingrijpend en om die reden krijgen alle bewoners tijdens de speciale bijeenkomst een vlag met vlaggenstokhouder uitgereikt. Martien Akerboom van Heembouw vertelt over de ingrepen en de eventuele overlast voor bewoners: “Hoe goed we alles ook hebben voorbereid en besproken, we zijn in de praktijk met de aanpak van deze eerste woningen toch tegen een aantal onvoorziene zaken aan gelopen. Dat heeft de bewoners helaas soms meer overlast bezorgd dan voorzien.”

Onderhoud
Het groot onderhoud van de woningen omvatte het noodzakelijk onderhoud aan het casco van de woningen; waar nodig wordt het toilet, de badkamer en de keuken vervangen. Daarnaast worden energiebesparende maatregelen aangebracht die leiden tot een verbetering van het energielabel van F/G naar C/D. Na de bouwvak start de uitvoering van het onderhoud aan de andere woningen. Naar verwachting is het totale project in mei 2014 afgerond.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links