Open dagen voor opmerkelijke passiefhuizen

15 augustus 2013

Op 15 augustus en 3 september 2013 worden de Open Dagen Nijmeegse Passiefhuisbouw in Uitvoering gehouden. Tijdens deze dagen is het voor geïnteresseerden mogelijk om drie opmerkelijke passiefwoningen te bezoeken. De woningen maken onderdeel uit van het Generatie Wooncomplex Landgoed Oosterhout.

De drie woningen worden gebouwd volgens het passiefhuisconcept, met duurzame materialen en collectieve duurzame energie. Veertig centimeter dikke isolatie rondom, ramen met drievoudig glas, balansventilatie, buitenzonwering en een centrale houtsnipperkachel zorgen voor een perfect binnenklimaat ’s zomers en ’s winters.

Het project staat als voorbeeldproject binnen PassREg ook in de Europese belangstelling. Daarom wordt de openstelling ondersteund door Intelligent Energy Europe, de gemeente Nijmegen, gemeente Arnhem, de stadsregio en de provincie Gelderland. Vereniging De Nieuwe Aanpak in de bouw organiseert een ochtend- en middagsessie waarin betrokken experts en uitvoerende bedrijven uitleg geven over de details van de bouw.

Aanmelden
Aanmelden voor de open dag(en) is mogelijk door naar de website van De Nieuwe Aanpak in de bouw te gaan.

Deel dit artikel

permalink