Energiezuiniger sportcentrum door renovatie

Het sportcentrum Kardinge in Groningen wordt duurzaam gerenoveerd en uitgebreid. In het kader van de renovatie zijn verschillende doelstellingen opgesteld, om het centrum energiezuiniger en milieuvriendelijker te maken. Zo krijgt het vernieuwde gebouw onder andere zonnepanelen en wordt led-verlichting geïnstalleerd. Sportcentrum Kardinge is een samenwerking aangegaan met Cofely Noord, om de renovatie handen en voeten te geven.

Einddoel van de renovatie is de reductie van het energiegebruik en CO2-uitstoot van vijftig procent. Als uitbreiding worden er squash- en tennisbanen, horecafaciliteiten en ruimte voor naschoolse opvang gecreëerd.

Maatregelen
Om de duurzaamheidsdoelstellingen van het vernieuwde sportcentrum te halen, staan er verschillende maatregelen op de planning. Zo wordt door Cofely onder andere een biomassa-installatie gerealiseerd en wordt led-verlichting aangebracht. Ook zonnepanelen mogen in het gerenoveerde centrum niet ontbreken.

Mogelijkheden
De gemeente Groningen wil met de renovatie laten zien welke mogelijkheden er tegenwoordig zijn om een sportcomplex op een duurzame en flexibele manier in te richten en te beheren. Naar verwachting is het centrum eind maart 2014 afgerond.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links