Overeenkomst voor duurzaam nieuw schoolgebouw

Een recentelijk getekende overeenkomst moet leiden tot het realiseren van een duurzaam en energiezuinig schoolgebouw. Het Zandvlietcollege zal ruimte bieden aan ongeveer 800 leerlingen en zo’n zeventig medewerkers. Naar verwachting kunnen de leerlingen het schooljaar 2015 – 2016 starten in het nieuwe gebouw.

De nieuwe school aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag is ontworpen door DP6 architectuurstudio in samenwerking met BAM. Laatstgenoemde tekende de overeenkomst voor het ontwerp en de realisatie van het project met Stichting Lucas Onderwijs.

Bewust klimaatconcept
In het kader van ‘Verbetering binnenklimaat nieuwbouw lesgebouwen’ levert de gemeente Den Haag een bijdrage door middel van een bewust klimaatconcept. Het programma heeft als doel tot een gezond binnenklimaat voor leerlingen te creëren.

De Stichting Lucas Onderwijs investeert daarnaast extra in een duurzaam en energiezuinig gebouw. Het thema voor het nieuwe pand is ‘Op naar je eigen top’. Als kernwaarden van het Zandvlietcollege worden onder andere ondernemend en creatief genoemd.

Ontwerp en realisatie
BAM Utiliteitsbouw start direct met het ontwerptraject. Naar verwachting start men in september 2014 met de realisatie van het project, waarna de nieuwbouw medio 2015 wordt opgeleverd.            

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door BAM Bouw en Techniek