Innovaties toegepast bij uiterst duurzaam LEED Platinum-kantoor

De eerste paal is geslagen voor een gloednieuw, uiterst duurzaam complex, op het groene bedrijventerrein Heron in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Als doel bij de bouw is het behalen van een LEED Platinum-certificering gesteld. Deze certificering is prestigieus; slechts één ander gebouw in Nederland heeft tot dusver een Platinum-certificaat voor LEED Nieuwbouw in de wacht gesleept.

Het duurzame complex van organisatie Fugro gaat ‘Fugro TechCenter’ heten. Royal HaskoningDHV werd gevraagd om te begeleiden in het kader van de ambitieuze Platinum-certificering. Als LEED accredited professional ondersteunt Royal HaskoningDHV het proces dat voor de certificering moet worden doorlopen.

Innovaties
Er worden diverse slimme duurzame oplossingen in het gebouw toegepast. Voorbeelden hiervan zijn de innovatieve waterreducerende wasplaats voor voertuigen en het duurzame transportbeleid. Deze innovaties worden dankzij inspanningen van Royal HasKoningDHV erkend binnen de certificering en dragen dan ook bij aan de LEED Platinum-score.

Binnenklimaat
Daarnaast wordt een comfortabel binnenklimaat gecreëerd, met ruime aandacht voor licht en lucht. Op het gebied van energie, materialen, water en omgeving levert het pand een hoge mate van duurzaamheid over de levensduur. Naar verwachting wordt het nieuwe kantoor in augustus 2014 opgeleverd.

Afbeelding: Hidde&

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Royal HaskoningDHV