Realisatie hoofdkantoor in Arnhems Buiten afgerond

De werkzaamheden voor de realisatie van een hoofdkantoor in Arnhems Buiten, het vroegere Kema-terrein aan de westkant van Arnhem, zijn na twee jaar succesvol afgerond. Het pand werd op 26 juli 2013 opgeleverd en gaat dienen als hoofdkantoor voor organisatie Tennet.

Het hoofdkantoor ‘Mariëndaal Centre of Excellence’ (MCE) maakt onderdeel uit van Arnhems Buiten. Bij de ontwikkeling van dit moderne, gemengde businesspark was BGB Ontwikkeling CV verantwoordelijk, een samenwerkingsverband tussen BAM, Giesbers en TCN. Hierbij werd als doel gesteld om het bedrijventerrein te transformeren naar een businesspark met groen karakter. Na de transformatie past het MCE in het concept ‘Werken in een groene omgeving’ van Arnhems Buiten.

MCE
Het hoofdkantoor telt een bruto vloeroppervlak van 34.000 vierkante meter, biedt ruimte aan 1.200 werkplekken en 350 parkeerplaatsen. De open binnentuin is voorzien van natuursteen, tegelpaden en natuurlijke begroeiing, passend bij het open landschap. De buitengevel bestaat uit gemetselde vlakken, gerealiseerd met een dubbelgesmoorde groengrijze Deense steen, aluminium gevelpuien en horizontale aluminium gevelbanden met zonwering.

Bewuste Bouwers
De bouwplaats van MCE beschikt over het keurmerk Bewuste Bouwers. Bouwplaatsen die respectvol omgaan met omgeving, medewerkers en milieu mogen dit keurmerk in ontvangst nemen. Uitgangspunt bij dit project was zorgvuldig omgaan met de natuur.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door BAM Bouw en Techniek