Studenten bedenken duurzame plannen voor daken

Op maandag 2 september wordt het startsein gegeven voor het project ‘Dakschatten Hilversum 2013’. Studenten techniek van het MBO College Hilversum worden gevraagd om duurzame plannen voor daken te bedenken. De gemeente Hilversum heeft enkele van haar daken beschikbaar gesteld ten behoeve van dit opmerkelijke project.

Wethouder Lon Jooren van der Boor vertelt over het project: “De gemeente Hilversum vindt duurzaamheid een heel belangrijk onderwerp. Een duurzame samenleving steunt op enthousiaste, goed opgeleide vakmensen.”

Duurzame daken
Lon Jooren van der Boor vervolgt: “Wij ondersteunen dan ook graag het project Dakschatten door een aantal gemeentelijke daken beschikbaar te stellen. Eind van de maand zie ik van de leerlingen graag opvallende en originele plannen, zodat duurzaamheid nog meer onder de aandacht komt, in ’t Gooi en omstreken.”

Joost Conijn, kunstenaar, schrijver en avonturier, geeft na de officiële opening een lezing. Hij paste duurzaamheid creatief toe door een op hout gestookte auto te bouwen, waar hij mee naar het Oostblok reed. Ook Daniel Höwekamp, directeur AAYU architecten zal een lezing verzorgen. Zijn ontwerpbureau voor biologische renovatie en nieuwbouw heeft opdrachten in Nederland, Oostenrijk, Italië en Duitsland.   

Deel dit artikel

permalink