Hoofdkantoor voorzien van groendak op schaduwlocatie

Onlangs is een hoofdkantoor in Den Haag van 240 vierkante meter groendak voorzien. De klus werd in één dag geklaard, door twee medewerkers. Voor het dak is gekozen voor een lichtgewicht, makkelijk te plaatsen groendak-systeem dat weinig licht nodig heeft.

Het groendak is onlangs aangebracht op het hoofdkantoor van verzekeraar Aegon door Olster Dakwerken uit Steenwijk. Opmerkelijk bij dit kortdurende project is dat het groene dak op een schaduwlocatie aangebracht moest worden, een extra uitdaging voor de uitvoerende partij.

Het Sopranature Toundra Alveo-systeem van Troelstra & de Vries werd als oplossing ingezet. Dit is een lichtgewicht en eenvoudig te plaatsen groendak-systeem dat niet veel licht nodig heeft en bestaat uit twee lagen, die op de bitumineuze dakbedekking aangebracht worden.

Substraatlaag
De VYDRO Alveolair substraatlaag, in de vorm van een witte schuimmat, wordt aangebracht om de watervoorziening op peil te houden. Op deze laag worden de Toundra-matten uitgerold; deze matten zijn voor 85 procent begroeid. Hierdoor krijgt het dak meteen een groene aanblik.

Subsidieregeling groendaken
Vele steden hanteren subsidieregelingen voor de aanleg van groene daken, zo ook Den Haag: de stad houdt als subsidie voor groendaken 25 euro per vierkante meter aan. Reden voor de subsidieregeling is het positieve effect dat groendaken hebben op het leefklimaat in een stad.

Zo absorberen de duurzame daken CO2 en neerslag, met als gevolg een schonere lucht en een verminderde druk op de riolering. Andere voordelen van groendaken zijn de grotere biodiversiteit in de stad en de lagere energieconsumptie door de koelte in de zomer en warmte in de winter.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door SOPREMA B.V.