Nieuw kantoorpand op Rotterdam The Hague Airport

Op dinsdag 3 september opent burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam een gloednieuw kantoorpand, gevestigd op het kantorenpark van Rotterdam The Hague Airport. Het pand heeft een bruto-vloeroppervlak van 12.000 vierkante meter. Er zijn verschillende duurzaamheidsmaatregelen doorgevoerd, waaronder de inzet van een WKO-systeem.

Het nieuwe kantoor Cornerstone van Dura Vermeer huisvest niet alleen de bedrijfsonderdelen Dura Vermeer Bouw Zuid West en Dura Vermeer Infrastructuur Zuid West, maar ook het hoofdkantoor met de Raad van Bestuur en concernstafdiensten Dura Vermeer Groep. Het pand bevindt zich tegenover de aankomst- en vertrekhal Airport, is acht verdieping hoog en heeft een drielaagse ondergrondse parkeerkelder.

Ontwerp en ontwikkeling
Het ontwerp voor het gebouw komt van JHK Architecten, met een eigen ontwikkeling van Dura Vermeer in opdracht van Schiphol Real Estate, initiatiefnemer van Rotterdam Airport Business Park. Dura Vermeer was verantwoordelijk voor de bouw van het kantoor en de herinrichting van het omliggende terrein.

Duurzaamheidsmaatregelen
Er zijn diverse maatregelen getroffen om het pand zo duurzaam mogelijk te maken. Zo is de energievoorziening uitgerust met een WKO-systeem, waarbij slim gebruik wordt gemaakt van warmte en koude uit de bodem. Daarnaast wordt energiezuinige LED-verlichting ingezet, maakt men gebruik van Cradle 2 Cradle-kantoormeubilair en zijn bij de bouw duurzame bouwmaterialen toegepast.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dura Vermeer Groep NV