BREEAM-NL Outstanding als ambitieniveau voor kantoren

Op het Utrecht Science Park wordt een tweede Life Sciences Incubator gebouwd. De uitbreiding is nodig om de stijgende huisvestingsvraag van startende ondernemers in life sciences naar kantoor en laboratoria te antwoorden. Men werkt naar een BREEAM-NL certificatie ‘Excellent’ gehanteerd, waarbij de betrokken partijen als ambitie hebben om ‘Outstanding’ te halen.

De nieuwbouw telt ongeveer 6.200 vierkante meter bruto vloeroppervlak en wordt naast de al bestaande incubator geplaatst; beide gebouwen krijgen één gezamenlijke entree. De bouw van de Life Sciences Incubator (LSI) wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.

Subsidies
Daarnaast dragen de gemeente Utrecht en de provincie Utrecht bij aan het project. De subsidies bedragen totaal 6,9 miljoen euro. Verder zijn ontwikkel- en bouwpartner GiesbersWijchen en Mecanoo architecten verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie.

BREEAM-NL
Voor de bouw van de LSI wordt de BREEAM-NL kwalificatie ‘Excellent’ gehanteerd. Giesbers/Menacoo heeft de ambitie om voor de kantoren de kwalificatie ‘Outstanding’ te halen en daarmee de gewenste duurzaamheidsambitie te overstijgen. De uitvoering start in maart 2014 en de nieuwbouw wordt naar verwachting 1 juli 2015 opgeleverd.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links