Colombiaanse vestiging speelt in op vraag naar energieconcepten

Een recentelijk opgezette vestiging in Colombia speelt in op de groeiende vraag naar duurzame energieconcepten voor de gebouwde omgeving. De afgelopen twee jaar werden deze slimme concepten ingezet bij verschillende projecten en de verwachting is dat de vraag in de nabije toekomst fors zal stijgen.

Sinds 2011 zijn diverse projecten, onder andere hotel Spiwak in Cali en het winkelcentrum Cacique in Bucaramanga, voorzien van Thermaflex-oplossingen met voorgeïsoleerde leidingen voor koud water. De organisatie noemt deze projecten slechts het begin, en heeft daarom een eigen vestiging in Mosquera opgezet om beter in te spelen op de vraag naar dergelijke energiebesparende oplossingen.

De organisatie noemt Mosquera als uitstekende locatie, vanwege de logistieke bereikbaarheid. Zo ligt het industriegebied niet ver van de snelweg Cartagene – Bogota, die direct naar de container terminal leidt en is ongehinderd vrachtverkeer mogelijk.  

Duurzame energieconcepten
Thermaflex zal met producten, diensten en oplossingen in Colombia duurzame energieconcepten voor gebouwen gaan ontwikkelen en implementeren. De focus ligt op service gericht oplossingen, die klant specifiek gepland en voor ieder project op maat gemaakt worden.

Volgens Thermaflex hebben voorgeïsoleerde leidingsystemen in koel- en airconditioning-systemen een enorm potentieel in Colombia en andere landen in Zuid-Amerika. Stimulans voor beheerders en exploitanten van installaties om energiebesparingen te maximaliseren zijn de stijgende energiekosten.

Foto: Team Thermaflex Colombia

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Thermaflex Isolatie b.v.