Ingrijpende renovatie monumentaal raadhuis

Het monumentale Raadhuis en het stadskantoor van Leidschendam-Voorburg worden gerenoveerd en krijgen een BREEAM-NL certificering. Het stadskantoor op het Raadhuisplein krijgt naast de renovatie ook een uitbreiding.

Het ontwerp van het monumentale Raadhuis is met name gericht op het restaureren en toekomstbestendig maken van het pand. De partij De Architecten Cie uit Amsterdam heeft het ontwerp verzorgd. Op dit moment is de binnendienst van de ambtelijke organisatie van gemeente Leidschendam-Voorburg gehuisvest op zes locaties; dit wordt teruggebracht naar twee locaties.

Eisen
De gebouwen moeten beide voldoen aan de hoogste eisen ten aanzien van functionaliteit en duurzaamheid. BAM Utiliteitsbouw werkt in de komende maanden het ontwerp verder uit; in januari wordt gestart met de bouwwerkzaamheden, die naar verwachting in december 2014 worden afgerond.

Renovatie en uitbreiding
Het bestaande pand van het stadskantoor omvat circa 7.000 vierkante meter en wordt gerenoveerd en gerestaureerd. Hierbij staat een uitbreiding van circa 3.000 vierkante meter op de planning, bestaande uit één ondergrondse parkeerlaag en vier kantoorlagen. Het stadskantoor is gelegen in een groene woonomgeving, nabij een park met veel bijzondere bomen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door BAM Bouw en Techniek