Innovatief magazijn gaat voor gouden LEED-certificering

Een nieuw magazijn in Assendelft zet innovatiemaatregelen in om grote stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid. Er worden onder andere zonnepanelen, automatisch dimbare verlichting en een HR-installatie ingezet. Het magazijn is in korte tijd gebouwd en volledig operationeel. Eigenaar Forbo Flooring opent daarnaast de Dutch Green Building Week met een ochtendcongres.

Het pand wordt gebruikt voor cross-docken en distributie en staat op het bedrijventerrein van Forbo Flooring in Assendelft. Op 3 september jongstleden werd het duurzame magazijn officieel geopend door Matthias Huenerwadel, Executive Vice President bij Forbo Flooring Systems. Reden voor de bouw is de toename van de cross-dock activiteiten bij Forbo in Assendelft.

Cross-docking wordt een efficiënt en milieubewust logistiek proces genoemd, waarbij verschillende vloerbedekkingsproducten uit verschillende Forbo-vestigingen worden samengevoegd in één vrachtwagen voor vervoer naar de klant; dit resulteert in minder transportkilometers en dus minder CO2-uitstoot.  

LEED
Forbo Flooring noemt het magazijn uniek in zijn soort, door de toepassing van innovatieve milieuvriendelijke oplossingen en goed doordachte processen. Er is een LEED-certificering aangevraagd, waardoor Forbo het eerste bedrijf in Nederland zou zijn dat een gouden LEED-certificaat voor een magazijn bemachtigt.

'Enorme prestatie'
Jelle van der Zwaan, directeur Operations van Forbo Flooring, is trots dat het nieuwe magazijn in korte tijd gebouwd en volledig operationeel is: “Onze mensen hebben een enorme prestatie geleverd om alles op tijd klaar te krijgen. De duurzame aspecten zijn voor ons als groene vloerenfabrikant enorm belangrijk en het levert ook nog eens een betere service voor onze klanten op.” Van der Zwaan noemt het magazijn voor de klanten van Forbo én voor het milieu.

Ochtendcongres
Het openingscongres van de Dutch Green Building Week vindt plaats op 16 september in het Lucens Danstheater te Den Haag. De DGBW vangt om 13.00 uur officieel aan, maar Forbo Flooring geeft vóór die tijd nog speciale lezingen.

Aanwezigen bij de speciale opening kunnen presentaties van Architect Paul de Ruiter, oud-voorzitter van de Amerikaanse Green Building Council en expert bij Kennisplatform Duurzaam Gebouwd, Tim Cole en het architectencollectief Denieuwegeneratie geven ’s ochtends lezingen rondom ‘Certificering van gebouwen: een garantie voor duurzaamheid’.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links