Rondleidingen door duurzaam onderwijsgebouw Orion

17 september 2013

Het nieuwe duurzame onderwijsgebouw van Wageningen University is tijdens de Dutch Green Building Week te bezoeken. Het pand ‘Orion’ behaalde een GreenCalc-score van meer dan 480 en verdiende een ruime acht als GPR-score. Deze waarderingen werden behaald dankzij efficiënt en duurzaam energiegebruik.

Geïnteresseerden kunnen op dinsdag 17 september vanaf 15.00 uur een kijkje in de keuken nemen van dit duurzame pand. Het Orion-ontwerpteam licht alle elementen van het bijzondere gebouw toe, door middel van presentaties, een film en rondleidingen. Om 15.30 start de bijeenkomst in de Waaierzaal, met presentaties van Wageningen UR, Ector Hoogstad Architecten en ABT. Vervolgens wordt de film ‘the making of Orion’ getoond, waarin de adviseurs hun bijdragen toelichten.

Daarna is het tijd voor verschillende rondleidingen door het pand, onder leiding van de adviseurs van Valstar Simonis (installatietechniek), DGMR (bouwfysica, brandveiligheid, duurzaamheid), Aronsohn raadgevende ingenieurs (constructietechniek) en Heijmans Utiliteit (realisatie van de bouw). De middag wordt afgesloten met een borrel in het studentencafé, tot 19.00 uur.     

Duurzaam energiegebruik
Bezoekers aan het event maken kennis met het efficiënte en duurzame energiegebruik van Orion. Zo beschikt het pand over een warmte/koude-opslag, in combinatie met betonkernactivering. Warmte wordt hergebruikt en er wordt optimaal gebruikgemaakt van de oriëntatie van het gebouw ten opzichte van de zon.

Aanmelden
Aanmelden voor de bijeenkomst kan via een e-mail naar ABT. Uiterlijk een week voor het event ontvangen bezoekers een bevestiging met meer informatie en een routebeschrijving. Meer informatie over activiteiten tijdens de DGBW is te vinden op de officiële website.

Foto's: Petra Appelhof

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Valstar Simonis