Energieambitieuze projecten bij derde editie De Voorsprong

De derde editie van de manifestatie en prijsvraag ‘De Voorsprong’ vindt plaats in november 2013. Bouwpartijen worden gevraagd om samen energieambitieuze concepten te ontwikkelen voor woningbouw, nieuwbouw en renovatie. Dit jaar gaat het om het meest innovatieve, beste energienota-nul woningconcept voor renovatie en voor nieuwbouw.

Concepten kunnen ingediend worden tot en met 20 september, een datum die snel nadert. Indienen van een concept is mogelijk met behulp van de Innovatiecoach. Vervolgens worden de genomineerden bepaald door een expertpanel en worden uitgenodigd om op 1 oktober voor de jury te verschijnen.

Op 21 november worden de winnaars bekendgemaakt, tijdens de manifestatie de Voorsprong. Nieuw in deze editie is dat de concepten op de manifestatie ook beoordeeld worden door een panel met particulieren. Sinds 2011 keert de prijsvraag jaarlijks terug.

Geïnteresseerden kunnen interviews lezen met de drie prijswinnaars van de vorige editie; Joost van Asch van Heijmans won de derde prijs in de categorie renovatie, Arthur Lippus van Portaal won vernieuwend opdrachtgeverschap, en Onno Dwars van VolkerWessels Vastgoed, tevens expert bij Kennisplatform Duurzaam Gebouwd, verdiende de eerste prijs in de categorie nieuwbouw.

Aanmelden
Aanmelden verloopt via de website van Energiesprong, initiatiefnemer van de Voorsprong.

Film: Manifestatie de Voorsprong, 2012

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Energiesprong | Platform31