Zorghotel officieel geopend na transformatie

Na een intensieve periode van bouw en renovatie is het nieuwe Zorghotel De Wartburg in Utrecht op donderdag 19 september officieel geopend. In het zorghotel kunnen mensen terecht die moeten revalideren en herstellen van een operatie, ziekte of ongeval.

Het historische gebouw werd volledig voorzien van alle moderne gemakken, terwijl belangrijke historische elementen (zoals de oude regentenkamer, nu ingericht als loungeruimte) met veel oog voor detail werden gerestaureerd.

Als een van de weinige zorghotels in Nederland beschikt De Wartburg over moderne revalidatieruimten en een eigen behandelteam, bestaande uit artsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, een logopedist en een psycholoog. Bovendien is 24 uur per dag een verpleegkundige aanwezig.

Facilitronica-systeem
“Vanuit de gedachte dat de behoefte van zorg voor de cliënt na enige tijd afneemt, zijn de kamers uitgerust met een flexibel ‘facilitronica-systeem’”, aldus Henk Heijkoop, projectleider vanuit DWA. “Zelfstandigheid, gebruiksvriendelijkheid en onafhankelijkheid zijn kenmerkend voor het concept.” Adviesbureau DWA was verantwoordelijk voor conceptontwikkeling en implementatie van alle domotica- en ICT-voorzieningen en was verantwoordelijk voor het ontwerp van de technische installaties.

Tablet
Zo is er gekozen voor een bedsideterminal: een compleet pakket aan diensten, services en mogelijkheden die toegankelijk zijn via een tablet. Met behulp van deze tablet kunnen cliënten onder andere internetten, spelletjes spelen, eten bestellen, beeldbellen met arts of familie, live TV kijken, mededelingen van het huis ontvangen, de voordeur openen en de verlichting, zonwering en verwarming bedienen.

De bediening is eenvoudig: vanuit het hoofdscherm staan duidelijke plaatjes zodat cliënten gemakkelijk hun weg vinden naar de verschillende mogelijkheden. Kortom, een uniek en uiterst innovatief systeem dat maximaal comfort biedt.

Zorghotel De Wartburg is onderdeel van AxionContinu, één van de grootste zorgorganisaties voor ouderen in Utrecht, IJsselstein en Lopik.

Deel dit artikel

permalink