Combimeren met de Gouden Kikker

Dit jaar vindt de vierde editie van de Gouden Kikker award plaats. Projecten die zich positief onderscheiden op het vlak van duurzaamheid en innovatie kunnen zich tot 1 oktober 2013 inschrijven, om kans te maken op de prestigieuze award.

De gelukkige winnaar van de award wordt bekendgemaakt op het Congres Duurzaam Gebouwd op 14 november 2013 in Amersfoort.

Schrijf in!

Projecten of personen die willen meedingen moeten voldoen aan een aantal criteria. Zo moet het project aspecten van vernieuwing hebben voor de Nederlandse markt met daarnaast een techniek, een procesaanpak of een dienstverlening. Daarnaast moet het herhaalbaar zijn op een andere locatie, voor een andere opdrachtgever. Ten slotte moet het project financieel haalbaar zijn zonder subsidie en moet het binnen de Nederlandse wet- en regelgeving uitvoerbaar zijn.

Jury
De jury bestaat uit ervaringsdeskundigen en experts op het gebied van duurzaamheid. Een van de juryleden is Gert-Joost Peek, lector Gebiedsontwikkeling en Transitiemanagement bij Hogeschool Rotterdam en expert bij Kennisplatform Duurzaam Gebouwd.

Combimeren
Peek vertelt hoe projecten zich kunnen onderscheiden in de strijd om de Gouden Kikker: “Een project loopt voorop als er nieuwe combinaties worden gemaakt, waaruit meerwaarde ontstaat: combimeren! Daarnaast moet het project bijdragen aan het vernietigen van niet-duurzame werkwijzen.”

Peek vertelt welke projecten zich volgens hem in moeten schrijven voor de award: “Als men binnen het project door samenwerking is gekomen tot synergie en radicale innovatie. Waardecreatie voor een opdrachtgever vindt plaats als er sprake is van synergie.”

Derde editie
In 2012 werd de prijs van de derde editie uitgereikt aan De Zwarte Hond met het project GasTerra. Het kantoor van GasTerra, dat voorheen het energielabel G had, is duurzaam gerenoveerd naar een A+ label. De verbouwing wordt door eigenaar Triodos omschrijven als een ‘schoolvoorbeeld voor duurzame renovatie’.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door RYSE