Slimste bouwinnovaties vallen in de prijzen

Tijdens de Slimbouwen-excursie op donderdag 19 september in Amsterdam werden het Slimste Product, Slimste Project en Slimste Concept van 2013 verkozen. Per catergorie waren twee genomineerden bepaald, waar een vakjury een winnaar uit koos.

Stichting Slimbouwen nodigde de bouwsector uit om te komen met slimme, vernieuwende en innovatieve plannen die de bouw naar een hoger niveau konden tillen. De innovaties moesten voldoen aan de kernwaarden FRED: Flexibiliteit, Reductie van CO2, Efficiency en Duurzaamheid.

Slimste Project
Winnaar in de categorie ‘Slimste Project’ is Het Dorp in Arnhem, een unieke proefwoning naar ontwerp van Archipelontwerpers. Het Dorp scoort volgens de verkiezing volledig op FRED. Dankzij de toepassing van domotica en slimme materialen kan er binnen het tijdsbestek van een jaar energetisch een hoogwaardige oplossing worden geboden.

Slimste Product
WARP Systems Renovloer won de Slimste Product-award. De Renovloer heeft de potentie om bij veranderingen van het gebouw volledig mee te veranderen; het product kan opgepakt worden en elders opnieuw worden geplaatst. Het is goed toepasbaar in bestaande bouw.

Flex-Home
Flex-Home, een initiatief van Arch-us en Theo Verburg Architecten, wint de prijs voor Slimste Concept. Na iedere fase volgt er een oplevering, zodat de kwaliteit gewaarborgd wordt. Belangrijk bij het concept is dat er wordt gedacht vanuit de eindgebruiker. Naast de winst van Slimste Concept ging Flex-home met de Publieksprijs aan de haal.

Afbeelding: Winnaars Slimbouwen 2013

Prijzenpakket
De winnaars wonnen alle drie een prijzenpakket ter waarde van € 6.000. Zij kregen een jaar gratis lidmaatschap van Stichting Slimbouwen en het officiële Slimbouwen Keurmerk. Daarnaast krijgen zij van Imago Bouwers een mediapakket, om de innovatie verder te promoten.

Foto boven: Huub Schoenaker & Michael Soederhuizen van WARP Systems met het Slimste Product, Harry van Heeswijk van AnArchi met het Slimste Project, Jurylid Haico van Nuenen, Erwin Spuybroek van Archus met het Slimste Concept, Juryvoorzitter Jos Lichtenberg en Eric Vreedenburgh van Archipelontwerpers met het Slimste Project.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links