Duurzame D&C-overeenkomst voor gemeentewerf in Nieuwegein

Recentelijk werd een overeenkomst getekend voor een Design & Construct overeenkomst voor de Gemeentewerf in Nieuwegein. De opdracht bestaat uit het ontwerp en de bouw van een nieuw gemeentewerf met een accommodatie voor Roeivereniging de DoorSlag.

De opdracht werd na een intensieve selectie en aanbestedingsprocedure gegund aan Bouwbedrijf De Vries en Verburg, waarbij met name het ontwerp en de duurzaamheid positief werden beoordeeld.

Een belangrijke eis bij deze opdracht is dat de huidige gemeentewerf, gevestigd op dezelfde locatie, door kan blijven functioneren. Daarnaast speelt volgens Bouwbedrijf De Vries en Verburg de duurzame ambitie van de Gemeente Nieuwegein een grote rol.

Zonnepanelen en WKO
Er worden verschillende duurzaamheidsmaatregelen doorgevoerd binnen het project, dat 10.000 vierkante meter terrein beslaat. Zo worden zonnepanelen geïnstalleerd met een vermogen van 27 kWp en maakt men gebruik van een Warmte-Koude opslag met het Merwedekanaal als bron. Voor het project zal een gemiddelde GPR Gebouw-score behaald gaan worden van 8,0. Daarnaast voldoende de toegepaste materialen aan Nibe klasse 3b.

Het ontwerp voor het project komt van de hand van Topos Architecten. Naar verwachting wordt het project opgeleverd in het tweede kwartaal van 2015.

Foto midden: F.T.J.M. Backhuijs, burgemeester van Nieuwegein en J.M.L. Boer van Bouwbedrijf De Vries en Verburg ondertekenen de Design & Construct overeenkomst.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door De Vries en Verburg