Kostenneutrale recyclingmethode voor betondakpannen

Betondakpannen kunnen dankzij een nieuwe recyclingmethode hergebruikt worden als zandvervangend granulaat. Inzet van deze nieuwe manier van recyclen leidt tot vermindering van grondstofgebruik met gegarandeerde kwaliteit en hergebruik. Inmiddels zijn de eerste ervaringen met het concept opgedaan bij een renovatieproject in Hoofddorp.

De nieuwe kostenneutrale recyclingmethode is ontwikkeld door dakpannenproducent Monier en recycler Baetsen. Inmiddels is een netwerk van verwerkers opgezet, die oude dakpannen apart houden en de logistiek regelen voor transport naar recyclingbedrijven.

Verwerkers
De verwerkers, lid van de Stichting Dakmeester en dragers van het predikaat Dakmeester, geven een schriftelijke garantie dat de geproduceerde granulaten van gecertificeerde kwaliteit zijn. 

Eerste ervaringen
De nieuw ontwikkelde methode werd toegepast bij een renovatieproject in Hoofddorp, voor opdrachtgever Ymere. De betondakpannen van 220 woningen in de wijk Graan voor Visch zijn gerecycled, in samenwerking met Baetsen, aannemer Logchies en dakdekkingsbedrijf Patina Hellende Daken.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Monier B.V.