Renovatie parkeergarage Tilburg met duurzame kunststofhars

De vloeren, wanden en plafonds van een parkeergarage in het hart van het centrum van Tilburg zijn duurzaam gerenoveerd. De betonnen vloer van het parkeerdak en de tussendekken met de hellingbanen waren aan slijtage onderhevig door intensief gebruik.

Opdrachtgever Gemeente Tilburg sprak de wens uit om een kwalitatieve en duurzame oplossing in te zetten. In het renovatieadvies werd daarom gekozen voor een PMMA kunststofhars afwerkingssysteem. 

De PMMA hars van Alsan is ijzersterk en daarom geschikt voor intensief gebruik van parkeergaragevloeren; de hars is na dertig minuten volledig uitgehard en na vijftien minuten regenbestendig. Tijdens de aanbesteding werd dan ook beslist om Alsan in te zetten.

Snelheid
Een belangrijke eis van de opdrachtgever was snelheid. Zo mocht de renovatie niet langer duren dan acht weken en waren er slechts vier weken gepland voor de vloerrenovatie.

Snel schakelen
De materialen moesten in een tijdsbestek van twee weken in twee gedeelten geproduceerd en geleverd worden, waardoor er snel geschakeld moest worden. Troelstra & De Vries meldt dat het werk op tijd is opgeleverd dankzij een uitstekende en flexibele inzet van personeel en transport, met als resultaat een tevreden opdrachtgever.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door SOPREMA B.V.