Bewoners maken kennis met energieneutrale woningen

In Eindhoven worden 74 energieneutrale woningen gerealiseerd. De ontwikkeling is gebaseerd op het iQ-woningen concept, dat de behoefte van de bewoner centraal stelt. De toekomstige bewoners hebben op zaterdag 5 oktober jongstleden hun woning in productie gezien.

De woningen worden door Ballast Nedam gebouwd in opdracht van Woonbedrijf, in Tongelresche Akkers. De nieuwe huurwoningen zijn energieneutraal en passen qua bouwstijl en kwaliteit bij de eerder gebouwde koopwoningen. Er worden verschillende ingrepen verricht om de woningen energieneutraal te maken.

Zo wordt triple glas, extra dakisolatie en kierdichting toegepast. Daarnaast worden verschillende duurzame installaties toegepast en behoren zonnepanelen tot een van de ingezette duurzaamheidsmaatregelen.

Informeren
Op zaterdag 5 oktober konden toekomstige bewoners hun woning in productie zien. Ruim 140 bewoners waren aanwezig bij de bijeenkomst en lieten zich informeren over onder andere de technische aspecten van hun nieuwe woning. De woningen worden grotendeels in de fabriek vervaardigd. Dat heeft onder andere als gevolg dat er een zeer korte bouwtijd en minimale overlast voor de omgeving is.

Integrale gebiedsontwikkeling
Tongelresche Akkers/Berckelbosch is een integrale gebiedsontwikkeling van Ballast Nedam, ten oosten van het centrum van Eindhoven. De bouwstijl is geïnspireerd op de jaren dertig: hoge kappen en forse overstekken, roodoranje bakstenen en horizontale raamindeling.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links