Laatste fase ingegaan nieuwbouw Medisch Spectrum Twente

In Enschede bouwt men sinds 2012 aan de nieuwbouw van het Medisch Spectrum Twente, naast de bestaande locatie. Inmiddels is de laatste fase van start gegaan. Met een formaat van 78.400 vierkante meter is het Medisch Spectrum Twente het grootste nieuwbouwproject van Oost-Nederland.

Er is gebouwd volgens het principe ‘going concern’, waarbij alle functies vol-operationeel bleven van de oude locatie. Uitgangspunt voor het Masterplan was het ontwerp van een topklinisch ziekenhuis, dat is uitgerust met moderne technieken. IAA Architecten heeft een structuurplan ontworpen voor de nieuwbouw en uitbreiding van het ziekenhuiscomplex, waarbij tegelijkertijd het parkeerprobleem wordt opgelost.

Healing Environment
Het ontwerp is gebaseerd op de principes van Healing Environment; vanuit dit uitgangspunt worden daglicht, zoninval, kleurgebruik, geluidsreductie, overzichtelijkheid en ontspanning ingezet om een omgeving te creëren waarin mensen zich prettig voelen. Bijzonder is dat er voor langdurige opname louter eenpersoonskamers, 340 stuks worden gerealiseerd. In totaal krijgt de nieuwbouw van het ziekenhuis 520 bedden.    

Duurzaamheid
Op het gebied van duurzaamheid werd ingezet met koude-/warmtebronnen en koelpanelen op het dak. Het gebouw wordt volgens Dura Vermeer een duurzaam en energiezuinig gebouw, met een ondergrondse tunnel naar de al bestaande parkeergarage onder het van Heekplein, midden onder het winkelcentrum.

Foto: Medisch Centrum Twente in 2007

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dura Vermeer Groep NV