Maatregelen tillen Beurstraverse naar hogere BREEAM-score

De duurzaamheidsmaatregelen die de afgelopen maanden voor de Rotterdamse Beurstraverse zijn getroffen, hebben effect. De BREEAM-NL score is dankzij de maatregelen verbeterd, van een drie sterren waardering van het gebouw naar een vier sterren beoordeling.

Henny van Woerkom van CBRE Global Investors ontving voor de inspanningen een vier sterren BREEAM-NL In-Use certificaat uit handen van de Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen. Van Woerkom: “Wij zijn ontzettend trots op deze prestatie en blijven natuurlijk verder gaan met de verduurzaming van onze panden.”

Volgens van Woerkom zijn er tal van maatregelen genomen om de score te verbeteren: “We hebben het energieverbruik teruggebracht door led-verlichting toe te passen. Ook hebben we zonnepanelen aangebracht bovenop de parkeergarage. Daarnaast doen we aan vijfvoudige afvalscheiding. En we hebben zelfs vogelkastjes opgehangen voor de verbetering van de ecologie.”

Excellente score
De Dutch Green Building Council noemt de prestatie van de Beurstraverse “het voorbeeld dat je ook met een bestaand pand een excellente score kunt behalen”. De DGBC vertelt dat het certificaat voor Beurstraverse voor de gemeente Rotterdam een mooi voorbeeld is van hoe de stad aan verduurzaming werkt.

Toekomst
Kijkende naar de toekomst spreekt het CBRE de ambitie uit om ook eindgebruikers van de Beurstraverse te betrekken bij de verduurzaming. “We proberen onze gebruikers te stimuleren”, aldus van Woerkom. “Zo dragen we onder andere bij in de aanschaf van slimme meters. Met deze inspanningen roepen we eindgebruikers op om zelf ook met duurzaamheid aan de slag te gaan. Daarnaast hebben we met veel huurders ‘Green Lease’ huurcontracten gesloten”, zegt van Woerkom.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dutch Green Building Council