Europees hoofdkantoor Avery Dennison bereikt hoogste punt

Het hoogste punt van een Europees hoofdkantoor in Leiden is recentelijk bereikt. Het kantoor bevindt zich in het Leiden Bio Science park en heeft een BREEAM-NL Very Good certificaat. De oplevering van het 13.650 vierkante meter grote project staat gepland voor de zomer van 2014.

Het vijf verdiepingen tellende pand wordt het toekomstige Europese hoofdkantoor van Avery Dennison in Leiden en is ontworpen door architectenbureau Paul de Ruiter. In dit project van OVG Real Estate bundelt Avery Dennison haar Europese hoofdkantoor en alle Research en Development activiteiten. De uitvoering van het project is in handen van J.P. van Eesteren.

Very Good
Om tot een BREEAM-NL Very Good certificaat te komen, zijn er verschillende duurzaamheidsmaatregelen ingezet. Zo wordt gebruikgemaakt van een WKO, lichtmanagement door gebruik van bewegingssensoren en warmte-reflecterende beglazing. Ten slotte behoort een sedum dak tot de maatregelen die zijn toegepast.

Samenwerking en interactie
Het kantoorgebouw biedt ruimte aan ongeveer 450 medewerkers. Samenwerking en interactie tussen werknemers wordt gestimuleerd, door de verbinding tussen flexibele en multifunctionele werkvloeren. Iedere werkplek is voorzien van daglicht en uitzicht op de omgeving, waarbij het atrium als hart van het gebouw fungeert. Opmerkelijk is het customer experience centre. Dit is een interactieve showroom dat bezoekers de nieuwste innovaties, technologieën en producten van Avery Denisson laat ervaren.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door EDGE Technologies