Verbeterd energielabel dankzij aluminium raam- en deursysteem

De oplevering van 270 gerenoveerde appartementen van wooncomplex Weezenhof staat voor oktober 2013 gepland. Het energielabel van de appartementen is ingrijpend verbeterd, naar A. Naast de sprong in het label kregen de gevels een eigentijdse uitstraling toebedeeld. Belangrijke eis bij de uitvoering van het project was dat de gebruikte materialen voor 90% gerecycled moesten zijn.

Twee aluminium raam- en deursystemen van systeemhuis Reynaers leveren een belangrijke bijdrage aan de verbetering  van het energielabel, dat woningcorporatie Talis voor Weezenhof wil bereiken. Het in Weezenhof toegepaste aluminium raam- en deursysteem CS 68 en het schuifsysteem CP130 ontvingen van het NIBE het DUBOkeur.  

Edgar van Ginkel, directeur van Reynaers, vertelt trots te zijn op de behaalde keurmerken:  “Duurzaamheid en energieneutraal bouwen spelen een belangrijke rol in onze productontwikkeling. Diverse systemen beschikken al over internationale labels zoals Minergie, maar in Nederland is dat label minder bekend.”

Foto: Gevel gerenoveerd appartementencomplex Weezenhof Nijmegen (Door: Hennie Raaijmakers)

Volgens van Ginkel toont Reynaers met het behalen van het DUBOkeur aan dat "met deze aluminium systemen een perfecte invulling gegeven kan worden aan de wens van veel woningbouwverenigingen om de energielabels van hun bestaande voorraad woningen te verbeteren."

Beperking overlast
Bij de renovatie van Weezenhof zijn de werkzaamheden uitgevoerd terwijl de appartementen nog bewoond waren. De overlast moest daarom tot een minimum beperkt blijven.

Foto boven: Overhandiging DUBOkeur, met van links naar rechts: Jos Evers (Plegt-Vos), Sietse Jager (Talis), Edgar van Ginkel (Reynaers), Wilco Soyer (P. van Hoesel)

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Reynaers B.V.