Bijeenkomst neemt integrale werkwijze project onder de loep

19 november 2013

Het project Proyecto Roble is op 19 november aanstaande te bezoeken. Centraal tijdens het bezoek staat de integrale werkwijze die dit project tot een succes maakte; het project won meerdere prijzen, waaronder BNA Gebouw van het Jaar Regio Zuid 2013 en de Social Innovation Award.

Het gebouw wordt door SBRCURnet, de organisatie van het projectbezoek, genoemd als het toppunt van duurzaam en integraal bouwen. Op het programma staan onder andere de sprekers Wim van Dijk van Elektrotechnisch Installatiebedrijf Klostermann en Bert van Helvoirt, directeur van Helvoirt Groenprojecten.

Zij gaan in op het ontwerp- en onderzoekstraject en vertellen over de specifieke duurzaamheidsaspecten. Demontabel bouwen, verantwoord materiaalgebruik, klimmers als zonwering en een vijver voor daglichtreflectie behoren tot de ingezette initiatieven. Daarnaast staan Cradle to Cradle en het bioritme van de mens in Proyecto Roble centraal en is het groendak, ingericht als helofytenfiler, uniek in de wereld.

Programma
Het programma van de middag is als volgt:

15:30 uur    Ontvangst met koffie en thee
15:45 uur    Introductie door het Bouwteam+
16:00 uur    Interactieve rondleiding met toelichting
17:00 uur    Opdrachtgever aan het woord
17:30 uur    Vragen, discussie en feedback
18:00 uur    Borrel

Aanmelden en meer informatie
De bijeenkomst is vooral interessant voor architecten, adviseurs, aannemers, installateurs en toeleveranciers. Het aantal beschikbare plekken is beperkt en de prijs is € 50 per deelnemer (exclusief btw). Aanmelden verloopt via de officiële website van SBRCURnet.

Afbeelding bovenaan: Équipe voor Architectuur en Urbanisme

Deel dit artikel

permalink