BREEAM-NL Outstanding ambitie voor distributiecentrum Tilburg

Op het bedrijventerrein Vossenberg II in Tilburg wordt een duurzaam distributiecentrum gerealiseerd. Het gloednieuwe bedrijfspand zal bestaan uit vier hallen en wordt 43.000 vierkante meter groot. Met de doorvoering van duurzaamheidsingrepen wordt een BREEAM-NL certificaat op het niveau 'Outstanding' geambieerd.

Het distributiecentrum wordt door Heembouw gerealiseerd in opdracht van Dok Vast. Heembouw meldt dat er een strakke planning aan de bouw is gekoppeld en dat er recentelijk twee mijlpalen zijn bereikt.

Mijlpalen
Allereerst werd met succes een luchtdoorlatendheidsmeting gehouden. Daarnaast kon opdrachtgever Dok Vast op 12 oktober jongstleden de sleutel van hal 1 en 2 aan Nokia Siemens Networks en DB Schenker worden overhandigd. Daardoor kunnen de hallen ingericht worden met stellingen en andere logistieke systemen. Op 1 en 7 november worden de eerste twee hallen opgeleverd.

BREEAM-NL Outstanding
Het ontwerp voor het duurzame distributiecentrum komt van de hand van Habeon Architecten. Heembouw meldt dat de opdrachtgever voor zowel het ontwerp als de oplevering een BREEAM-NL ‘Outstanding’ certificaat ambieert. C2N Bouwmanagement uit Zoetermeer begeleidt het BREEAM-kwalificeringstraject.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links