Revolutionair fietspad werkt als zonnepaneel

Vanaf volgend jaar kunnen fietsers rijden over de SolaRoad, een fietspad langs de N203 dat werkt als zonnepaneel. In Krommenie vond de feestelijke aftrap plaats van het project, waarbij vier consortiumpartijen een samenwerkingsovereenkomst tekenden.

Gedeputeerde Elisabeth Post van provincie Noord-Holland sprak tijdens de bijeenkomst haar enthousiasme uit over het project en vertelde de aanwezigen over de motivatie van de verschillende betrokken partijen om deel te nemen.

Samenwerkingsovereenkomst
De vier consortiumpartijen die deze pilot van SolaRoad mogelijk maken tekenden de samenwerkingsovereenkomst waarmee het project werd bekrachtigd. Elisabeth Post, Mart van Bracht, directeur Energie van TNO, Arjan de Bondt, directeur van Ooms Civiel, en Angelique van Hassel, directeur bij Imtech Traffic & Infra zetten hun handtekeningen.

Symbolisch startschot
Het symbolische startschot van het project werd gegeven door de gezamenlijke inspanning van gedeputeerde Post en wethouder Robert Linnekamp van milieu en mobiliteit van gemeente Zaanstad; zij fietsten energie bij elkaar om een flowerbomb te laten ontploffen.

In het najaar van 2014 zal SolaRoad officieel geopend worden en kan er daadwerkelijk overheen gefietst worden.

Deel dit artikel

permalink